Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Biomassza képes leírás - Megújuló energia, zöld energia.tlap.hu
részletek »

Biomassza - Megújuló energia, zöld energia.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: megujuloenergia.tlap.hu » Biomassza
Keresés
Találatok száma - 13 db
A Zöld Energia Oldala

A Zöld Energia Oldala

Cégünk a magyarországi faipari és mezőgazdasági hulladék újrahasznosításban úttörő, több, mint 15 éves tapasztalattal rendelkezünk ezen a területen. Nem próbálkozásaink, hanem működő, bejáratott megoldásaink vannak a mezőgazdasági és faipari melléktermékek újrahasznosításának legspeciálisabb eseteire is.

Bio fűtőanyag

Bio fűtőanyag

A pelletgyártás (pelletálás) egy régóta ismert eljárás, amelynek során az alapanyagot (fa, lágyszárú nönények) kötőanyag hozzáadása nélkül, nagy nyomáson kis rudakká alakítják. Pelletfűtőanyaggal és pellet kazánnal költséghatékonyan váltható ki a gázfűtés. Fűtésdíj összehasonlítás: Gáz - 3 333 Ft; Pellet - 2 000 Ft Az adatokat 2009. január 1-i árak alapján kalkuláltuk 1 GJ hőmennyiségre. Ezzel a fűtőanyaggal 20-40%-os megtakarítás érhető el a gázfűtéshez képest. Továbbá a pelletet a megújuló energiák közé sorolják. Az Agri-Pellet Kft. pellet fűtőanyag gyártásával, forgalmazásával valamint kazánok és gyártósorok forgalmazásával foglalkozik.

Bio Napenergia Kft.

Bio Napenergia Kft.

Cégünk a napenergia hasznosítású és a biomassza alapú termékekhez és szolgáltatásokhoz kapcsolódó feladatokkal kapcsolatban nyújt lehetőségeket Önnek! Amennyiben fűtési vagy más energetikai igényeit megújuló energiára kívánja alapozni vagy a meglévő energia-felhasználását szeretné átalakítani, racionalizálni, gazdaságossá tenni, több lehetőséget kínálunk a megoldásra. Vákuumcsöves napkollektoros rendszereinkkel hatékonyan tudunk segíteni a használati-melegvíz ellátásban, fűtés rásegítésben és medencefűtésben. Mi a fűtéskorszerűsítést elsősorban fatüzelésű, aprítéktüzelő, bálatüzelő berendezések beépítésével ajánljuk megvalósítani. Ebben is tudunk segíteni. Napelemes rendszereinkkel pedig áramszámláját csökkentheti évtizedeken keresztül, vagy villamosítás nélküli tanyájának, pincéjének, nyaralójának, stb. biztosíthat áramellátást. Egyéb tevékenységeink: szélmérés, csővezetékek méreteinek, és szivattyúk paramétereinek optimalizálása (öntözés esetén is), épületek és technológiai folyamatok energiafelhasználásának csökkentése.

Biomassza értékesítés

Biomassza értékesítés

Cégünk 1998-ban alakult, Ecseren található, magyar tulajdonú vállalkozás. Fő tevékenységünk a biomasszához kapcsolódik, mely magában foglalja annak feldolgozását, szállítását és kereskedelmét. Rendelkezünk ezen folyamatok végzéséhez szükséges gépekkel, logisztikai háttérrel. Vállalkozásunk 2009-ban vállalta az ISO 14001-2004 szabvány szerinti KIR rendszer bevezetését, ezzel is biztosítva partnereink magas minőségi szinten történő kiszolgálását. Az általunk forgalmazott biomassza termékek: faapríték, fabrikett, fapellet, fürészpor, mezőgazdasági melléktermékek, korpa, gabona, kukorica, napraforgó, szalma, nád aprítva is. A vállakozásunk másik jelentős profilja egynyári és cserepes virágkertészet, mely széles fajtaválasztékával főleg a helyi igényeket elégíti ki. Kínálatunkban mindig az adott évszaknak megfelelő növények kapják a fő hangsúlyt, de emellett számos egyéb kiegészítőt is forgalmazunk. Társaságunk 13 fős fiatal, kreatív csapattal törekszik arra, hogy partnereink igényeinek megfelelő szolgáltatást nyújtson. Büszkék vagyunk arra, hogy vásárlóink megbíznak szakértelmünkben és évek óta érdeklődnek termékeink és szolgáltatásaink iránt.

Brikett bolt

Brikett bolt

Fabrikett, biobrikett árusítás Pilisvörösváron. Keressen meg, és vásároljon olcsó és környezetbarát fűtőanyagot. Olvasson honlapunkon a fabrikett előnyeiről, a brikett árról, vagy tanácsainkról. Minőségi keményfa brikettek Pilisvörösvári telephelyünkön. Felhasználható kandallóba, cserépkályhába, kazánba, bármilyen szilárd tüzelésű berendezésben. A fánál megszokott mennyiség 1/3-át érdemes az égéstérbe helyezni. Nem tartalmaz kötőanyagot, vegyszert. Fabrikett előnyei: - a tűzifával ellentétben a fabrikett súlya ellenőrizhető, annyi mázsát kap, amennyit rendelt - a biobrikett kalóriatartalma sokkal nagyobb mint a tűzifáé, ami körülbelül a barnaszén energiájának megfelelő mennyiség. - 40%-al nagyobb a fűtőértéke ami a nagyobb sűrűségéből is adódik - a szilárd brikett, azaz a jó minőségű fabrikett megfelelő szellőzés mellett a gázok tökéletesen elégnek. - a biobrikettben nincs víz, ezért égés közben nem a víz párologtatására megy el az energia, hanem magára a fűtésre - csupán 1-2% hamu marad, amit a kertben trágyaként is felhasználható Könnyű szállítás kezelés.

Brikett készítés

Brikett készítés

Cégünk különféle méretű, kapacítású brikettáló gépek forgalmazásával foglalkozik. A Nazzareno gépcsalád kisebb mezőgazdasági felhasználóknak, asztalosüzemeknek saját felhasználásra ajánlott. A Di-Piu mechanikus család nagyobb mezőgazdasági és ipari felhasználóknak ajánlott. Az előállított brikett magas minőségű, nem csak saját felhasználásra alkalmas. A Metalbrik sorozat forgácsolóüzemeknek, újrahasznosító-telepeknek ajánlott, minden fémtipusra alkalmazható. A gépekhez egy éves jótállás jár, valamint szervízháttér, gyors alkatrészutánpótlás.

Brikett-Expressz.hu

Brikett-Expressz.hu

A hagyományos hasogatott tűzifa, remek alternatívájaként megjelent brikett és pellet tüzelőanyagok, a faipari melléktermékek ötletes hasznosítása mellett, igazi száraz és gazdaságos szilárd tüzelőt jelentenek a fűtési szezonban. Biztonságosan használható cserépkályhában, kazánban, kemencében! Cégünk ezen nagyszerű préselt tüzelőanyagok forgalmazásával foglalkozik. Termékválasztékunkban, a megrendelői visszajelzések alapján válogatott tüzelőanyagokat kínálunk, melyeket akár díjmenetes szállítással is eljuttathatunk megrendelőink számára.

Brikettáló gépek

Brikettáló gépek

Ahhoz, hogy piacképes, jó minőségű és költséghatékonyan előállított pelletet tudjunk gyártani, nem árt ismerni, hogy a pellet gyártásnak milyen technológiai lépései vannak, és az egyes lépésekhez milyen berendezések szükségesek. Ha érdekli, hogy egy komplett pelletáló üzem hogyan épül fel, érdemes elolvasnia írásunkat. A pellet nem más, mint finomított alapanyagból (elsősorban fából) tömörítéssel készített fűtőanyag. A pellet alakja hengeres, átmérője 6-10 mm, hossza 10-30 mm közötti lehet. Alapanyagai lehetnek a fafeldolgozás vagy a mezőgazdaság különböző melléktermékei (forgács, fűrészpor, illetve szalma vagy különböző energianövények).

CTP biomassza kazánok

CTP biomassza kazánok

Az Agri-Pellet Kft. immár több mint tíz éve sikeres szereplője a biomassza fűtés magyar piacának. Több mint 200 kazánt értékesített a lengyel SAS és az olasz CTP biomassza kazánjaiból, szolgáltat hőt ipari létesítményekhez, látja el agripellet tüzelőanyaggal ezeket a fűtésrendszereket. Támogatási rendszere teljes körű, kiterjed a biomassza fűtésrendszerek megtervezésétől, a beüzemelésen és az üzemeltetésen keresztül, az egész országra kiterjedő szerviztevékenységig. A CTPasqualicchio kazánok megerősített beadagoló rendszerével, szélesen skálázható teljesítményével a családi házak fűtésétől kezdve az ipai méreteket is képesek kiszolgálni.

Hirdetés
Épület energetika

Épület energetika

A Domi Épületgépészet elsődleges tevékenysége általános épületgépészeti tervezés és kivitelezés volt, 2000 óta ez egészült ki alternatív energiahasznosítással kapcsolatos kereskedelmi, kivitelezési valamint gyártási tevékenységgel. Ennek eredményeként egy olyan komplex szakmai centrum jött létre, mely a régió egyik legjelentősebb alternatív és megújuló energiaforrásokkal foglalkozó gazdasági szereplőjévé vált. Programunk a Dél-alfödi Régióban a megújuló energiahordozók felhasználását népszerűsítő, és a felhasználás arányának növelését elősegítő fejlesztési program megvalósítására.

Pannon Power

Pannon Power

A pécsi PANNONPOWER HOLDING Zrt. irányítása alatt álló PANNONPOWER Társaságcsoport regionális, Magyarország határain is túlmutató pozíciót tölt be, mind az energiatermelés és - szolgáltatás, mind az energetikai szakértői feladatok és a környezetvédelmi ipar terén. Átfogó műszaki és szervezet-fejlesztési programja révén a PANNONPOWER Társaságcsoport sikeresen alakította ki a Dél-Dunántúl energetikai és környezeti központjának létrehozásához szükséges feltételeket és a korábbinál szélesebb üzleti szerepvállalása révén olyan vállalkozássá nőtte ki magát, amely a globalizálódó, szabad villamosenergia-piacon is megállja helyét. Társaságcsoportunk azon dolgozik, hogy a megszervezze a holnap igényeit kiszolgáló folyamatokat, és a változó piaci feltételekhez, a környezetvédelmi kihívásokhoz igazodva partnereink számára még több értéket, modern szolgáltatást tudjon kínálni. Társaságcsoportunk alapvető célja a hő-és villamosenergia-igények kielégítése, a technikai modernizáció illetve a minőség, megbízhatóság és hitelesség jelszavára építve. Közvetlen környeztünk számára is korszakos váltást jelent, hogy 2004 nyarán Közép-Európa legnagyobb biomassza tüzelésű energiatermelő egysége kezdte meg működését Pécsett.

Proton Biomassza

Proton Biomassza

Biomassza hasznosítás, kiserőművek tervezése, tanácsadás projekt menedzsment. A Proton kft a Biohő Energetikai Fejlesztő Kft.-vel (2000 Szentendre, Pannónia u. 26.) biomassza, (fa apríték) tüzelésű kis erőművek (2-10 MW-os) fejlesztését, építését, kivitelezését és menedzselését végzi a lehetséges vissza nem térítendő állami források felkutatásával és pályázatok elkészítésével. Javasoljuk minden olyan felhasználó részére a felújításra váró gáztüzelésű rendszereket átalakítani ahol az éves gázfogyasztás megközelíti a 100 millió forintos nagyságrendet. A biomassza tüzeléssel kb. 15 % költségmegtakarítást lehet elérni, így a beruházás 6-7 év alatt megtérülhet.

Sollers 2003Kft.

Sollers 2003Kft.

Társaságunk 2003-ban alakult Budapesten. Tevékenységünket kereskedelmi irányba terjesztettük ki, így jelenleg fő profilunk biomassza termékek felvásárlása, szállítása illetve azok értékesítése. Mára a biomassza piac meghatározó szereplője lettünk. Társaságunk tevékenysége az ország egész területére kiterjed, valamint az elmúlt években Szlovákia, Horvátország, Románia, Ausztria, Olaszország és Ukrajna is megjelent az érdekeltségi körünkben. Működésünk során évente mintegy 300.000 tonna mennyiségű biomasszát értékesítünk, és törekszünk további biomasszával kapcsolatos piacok felkutatására, illetve azok fejlesztésére. 2005-ben kísérleteket folytattunk a Mátrai Erőművel karöltve lágyszárú anyagok energetikai hasznosítása tekintetében. Első kísérleteink korpára, napraforgó maghéjra és szeszmentesített szőlőtörkölyre irányultak. Ez időszakban a fenti termékek elhelyezése jelentős problémát okozott a keletkeztető helyeken. A korábban hulladékként kezelt -és ezáltal komoly tárolási problémákat okozó- melléktermékek hasznosítására kellett megoldást találni.

Tuti menü