Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kiadványok képes leírás - Megújuló energia, zöld energia.tlap.hu
részletek »

Kiadványok - Megújuló energia, zöld energia.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: megujuloenergia.tlap.hu » Kiadványok
Keresés
Találatok száma - 15 db
A mi otthonunk

A mi otthonunk

Honlapunk Mesterkereső szolgáltatása egyedülálló lehetőséget nyújt az olvasóknak: szakembereknek és a lakosság számára egyaránt. Népszerű honlapunkat az otthonára igényes, módos réteg naponta ezerszám látogatja, így a Mesterkereső adatbázisában szereplő szakemberek, cégek rajtunk keresztül bizton számíthatnak munkára. A megrendelők viszont immár 15 ezer szolgáltató közül választhatnak szakma, tevékenység, termék és lakhely szerinti csoportosításban, és a választék tovább bővül! Éljen Ön is a lehetőséggel! Ha építkezik, felújít, gyors segítségre van szüksége, használja páratlanul széles, kereshető adatbázisunkat! Ha pedig magánvállalkozó vagy cége van, regisztráljon, és válasszon a lehetőségek között, hogy Önt is választhassák!

Alternatív Energia Hírportál

Alternatív Energia Hírportál

Altenergia.hu - Alternatív Energia Hírportál, alternatív energia, altenergia - mindent a jövő energiáiról: megújuló energia, passzív ház, napkollektor, napelem, hőszivattyú, pellet, szélgenerátor, szélerőmű, aktív ház, zöld autó, hibrid meghajtás, Alternatív energiákkal foglalkozó hírportál. Mindent a jövő energiáiról. Tudj meg többet az alternatív energiákról!

Biomassza erőművek

Biomassza erőművek

Az energetikai célra hasznosítható biomasszát szerves anyagok, hulladékok vagy kifejezetten az energiaágazat céljaira termesztett növényi nyersanyagok alkotják. Az elektromos energia előállítása szempontjából a következő források jöhetnek számításba: a szél szélerőművekkel, a víz vízierőművekkel, a napsugárzás pedig napelemekkel közvetlenül elektromos áramot állít elő. Villamos energiát hőerőművekben a biomassza anyagok elégetésével előállított vízgőz erejével is tudunk termelni. Járműveink üzemanyagai is előállíthatók a mezőgazdaság által termelt növények feldolgozásával. Ebbe tartoznak bele azok a növényeink, amelyeket eddig élelmiszer termelés céljából termesztettünk és amelyek ezentúl energetikai célból termesztett ipari növények lesznek. A biomassza energetikai felhasználása CO2-semleges, vagyis elégetésekor csak annyi szén-dioxid termelődik, amennyit a növényi fotoszintézis felhasznált. Így például a biomassza alapú energiatermelés egy lehetséges megoldást kínál az üvegházhatást okozó szén-dioxid kibocsátás mérséklésére. Megoldást kínál továbbá a mezőgazdaság túltermeléséből származó károk enyhítésére is - például Magyarországon kb. évi félmillió tonna felesleges tűzifa keletkezik, amelyet az erdőgazdálkodások többsége nullszaldósan vagy veszteséggel exportál.

Biomassza kisokos

Biomassza kisokos

Miért biomassza? ?A megújuló energiaforrások alapvetően a jövő alternatív iparágát és kitörési pontját jelentik a mezőgazdaság, a vidék és az egész nemzetgazdaság számára.? Részlet az Új Széchenyi Tervből, 2010. július 28. Az Európai Unió megújuló energiahasznosítási irányelveivel hazánk energiapolitikája is megegyezik. Az elmúlt évtizedekben újra fokozottan előtérbe kerültek a megújuló energiaforrásokat hasznosító technológiák fejlesztése, ezen belül a hagyományos tüzelési módszerek, tüzelőanyagok használata: szalma, ocsú, fa, amelyeknek mai összefoglaló megnevezése: ?szilárd biomassza?. Magyarország Megújuló Energia Hasznosítási Cselekvési Terve célul tűzte ki, hogy 2020-ig az összes energiafelhasználásból a megújulók 14,65%-os részesedést érjenek el, melyből az ütemterv szerint a villamos energia és fűtés-hűtés szektorban a szilárd biomassza aránya komoly növekedést fog produkálni. ...(folytatás) =

Energia paletta

Energia paletta

Honlapunk független minden szolgáltató, gyártó, üzemeltet˜, szerviz cégt˜l, állami intézményt˜l és politikai er˜t˜l. Bár lehet˜séget adunk hírdetések megjelenésére, a honlapunk tartalmát független szakembereink határozzák meg. Áram napenergia segítségével: Az már eléggé ismert, hogy a napenergia felhasználásával lehet fˆteni és használati melegvizet el˜állítani, amikor a napenergiát h˜vé a napkollektorok alakítják át. Viszont kevéssé ismert a lakosság el˜tt, hogy áram termelésére is tudjuk a napenergiát használni, amikor a napenergiát árammá napelemek (más néven napáram, vagy foto-volta berendezések) alakítják át. A kereskedelemben kaphatók különböz˜ teljesítményˆ napelemes rendszerek, amelyek közül a kisebbek (50-1000 W) akkumulátort tölthetnek (sziget üzemˆek), a nagyobbak (1000-5000 W) a villamos hálózatba is táplálhatnak.

Fenntartható fejlődés hírek a GyártásTrend oldalán

Fenntartható fejlődés hírek a GyártásTrend oldalán

A fenntartható fejlődés és megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos belföldi és külföldi szakmai hírek a GyártásTrend oldalán. A gépipar és autóipar, ipari gazdaság, CAD, CAMP, PLM, ipari informatika, ipari logisztika, fenntartható fejlődés, kutatás-fejlesztés legfrissebb szakmai hírei, állásajánlatok a Gyártástrend portálon.

Hőszigetelés portál az energiamegtakarításért

Hőszigetelés portál az energiamegtakarításért

Hőszigetelés, mint fenntartható fejlődés. Szeretne Ön hozzájárulni a természeti környezet megóvásához? - Mi segítségére lehetünk ebben! Cégünk hosszú évtizedek gazdálkodási és értékesítési tevékenységével és tapasztalatával, a hőszigetelési technológiák ismertetésével és forgalmazásával, a hatékony energia gazdálkodás zászlóvivője. Átgondolta Ön, hogy a modern hőszigetelés alkalmazásával mennyit tehet környezet megóvásáért, az életminőség társadalmi javításáért ?

Környezettudatos megoldások és Greennováció az Élelmiszer Online-on

Környezettudatos megoldások és Greennováció az Élelmiszer Online-on

A Greennováció rovatban legfrissebb zöld energia, fenntartható fejlődés és környezettudatossági hírek belföldről és külföldről. Minden FMCG - food és non food hír egy helyen, az Élelmiszer Online friss hírek rovatában. Az FMCG - Élelmiszer Food és non-food kiemelt rovatok: áruházláncok, márkák, forgalmazók, FMCG szakmai hírek, reklámok, videók, kereskedelmi hírek.

Magyar Természetvédők Szövetsége

Magyar Természetvédők Szövetsége

A Magyar Természetvéd˜k Szövetsége (MTVSZ) több, mint 100 hazai környezet- és természetvéd˜ szervezet közössége, f˜ célja a természet egészének a védelme és a fenntartható fejl˜dés el˜segítése. Az 1989-ban alapított Szövetség tagjai Magyarország minden megyéjében jelen vannak és küzdenek természeti értékeink megóvásáért, a környezeti terhelések megel˜zéséért. Nemzetközi szervezetekkel, kiemelten a Föld Barátai hálózattal együttmˆködve hangsúlyos szerepet játszunk Európa és a világ környezetvédelmi civil összefogásaiban. Az MTVSZ elveiben radikális szervezet: a környezeti problémák okaira akarjuk ráirányítani a döntéshozók és az állampolgárok figyelmét közösségi akciókkal, hiteles szakmai rendezvényekkel, megalapozott tanulmányokkal és kiadványokkal, célzott lobbi tevékenységgel. Nem technikai vagy felszínes politikai megoldásokban hiszünk, hanem szükségét érezzük gondolkodásunk, erkölcsünk és velük együtt termelési és fogyasztási rendszerünk gyökeres átalakításának.

Hirdetés
Megújuló energia hírportál

Megújuló energia hírportál

A fogyó fosszilis energiahordozók növekvő kitermelése globális energiaválságot eredményez. Ezért rendkívül fontos megválasztani, hogy mit, és hogyan használunk, mert csak a tudatos energiafelhasználással vagyunk képesek megőrizni bolygónk jelenlegi állapotát. Napenergia, energiatudatosság, alternatív energia, fenntartható jövő, zöldfejlesztések, energetika, energiahatékonyság, költségcsökkentés ? ezeket a témaköröket érinti az információs és szakmai portál. Az olvasók több oldalon át találkozhatnak a jövő megoldásaival energetikai témakörben.

Napelemek.blog.hu

Napelemek.blog.hu

Napelemes technológiák, felhasználás, áramtárolás és néhány tévhit tisztázása. Másrészt napelemes piac: külföldi trendek, magyarországi napelemes piac mérete és fejlődése, mozgások és mozgatóerők. Az utóbbi hónapokban a napelemes szaklapok egyik fő témája a kínai napelemgyártás. Kína megkerülhetetlen nagyhatalommá vált az elmúlt években, vezet a napelem és az alapanyagok gyártásában is. De legfőképp utolérhetetlennek látszik a gyártási költségek csökkentésében.

Nature magazin

Nature magazin

Kiadvány Magyarország környezetvédelmi cégeit gyűjti össze Az írott adatbázist évente egy alkalommal, az elektronikus adatbázist pedig hetente frissítjük Több, mint 10000 példányban juttatjuk el kifejezetten a felhasználókhoz. Minden környezetvédelemmel foglalkozó cég tiszteletpéldányra jogosult. A kiadvány adatbázisa jelenleg 3500, környezetvédelmi tevékenység kategóriájába tartozó céget tartalmaz, így a legátfogóbb a magyar piacon.

Öko-házak magazin

Öko-házak magazin

Nyáron a napsütéses órák számának növekedésével javul a hangulatunk, az egészségi állapotunk, nemi, szellemi, fizikai aktivitásunk, mert a szervezetünk biológiailag fényfüggően működik. Betegségeink, esetleg depressziónk forrása is lehet, hogy életünk 80-90%-át napfénytől elzárva éljük. ezért különleges helyet foglal el az építészet területén a bioszolár építészet, mely a nap sugarainak biológiai hatását érvényesíti az épületekben... Most induló sorozatunkban az Európai Tanács által fontosnak tartott szempontokat foglaljuk össze az ökologikus épületekre vonatkozóan. A magas minőségű környezet eléréshez (ami nem mellesleg közügy) szükséges elveket és a gyakorlatba való átültetésre vonatkozó javaslatok már elindítottak egy olyan pozitív változást Nyugat-Európában, amit reményeink szerint Magyarországon is rövidesen tapasztalni fogunk...

Zöld Áram kiadvány

Zöld Áram kiadvány

A Zöld Áram kiadvány az Élő Energia 2009-2012 rendezvénysorozat részeként, 2011. őszétől jelenik meg. Ingyenes elektronikus kiadvány, 2800 polgármester, illetve önkormányzat kapja havi rendszerességgel. Alcíme: Megújuló energiaforrások alkalmazása az önkormányzatok életében. A kiadványhoz a tudományos és politikai élet jeles képviselői is nevüket adják, minden számban más, a témához közel álló, vagy a terület felelőse kap lehetőséget, hogy megossza szakmai véleményét, elképzeléseit. A tartalomból: neves szakemberek elméleti és gyakorlati anyagai, polgármesterek beszámolói megvalósult vagy tervezett beruházásaikról, pályázati hírek, energiabeszerzési lehetőségek. A kiadványt az Élő Energia 2009-2012 rendezvénysorozat eddigi 24 konferenciáján, az önkormányzatok részéről felmerült igény keltette életre. Alapítványunk, a Zöld Áramlat Közhasznú Alapítvány támogatásokból és önerőből finanszírozza a megjelenés költségeit, hogy a szűkös anyagi helyzetben lévő önkormányzatok térítésmentesen kapják meg a kiadványt. Polgármesterek visszajelzései biztosítanak arról, hogy haszonnal tanulmányozzák a kiadványt, örömmel segítünk azoknak, akik hozzánk fordulnak kérdéssel vagy tanácsért,

Zöldtech magazin

Zöldtech magazin

Napkollektor, szélturbina, hőszivattyú, kazán, pellet, brikett, ... Vásárolna? Szeretné tudni, mi mennyibe kerül? Küldjön be ajánlatkérést a cégeknek mindössze 5 perc alatt! Ipartörténeti értékkel gazdagodott a Miskolci Egyetem: a Tiszalöki Vízerőműben 50 éven át villamos energiát termelő Kaplan-járókereket az egyetemi könyvtár, levéltár, múzeum épülete mellett helyezték el. Az EBRD összesen 125 millió euró befektetéssel 25%-os részesedést szerez a spanyol Iberdrola szélenergia-óriás magyarországi és lengyel leányvállalatában.

Tuti menü